Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

BeFunky: online εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας

Με την online εφαρμογή BeFunky 

https://www.befunky.com/

μπορούμε να επεξεργαστούμε την εικόνα μας και εφαρμόζοντας διάφορα φίλτρα και εφέ να έχουμε ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα που λίγο να θυμίζει το αρχικό μας θέμα.

Δείτε μερικές παραλλαγές μίας φωτογραφίας από το σχολείο μας (1ο Δημοτικό Λουτρακίου) που τραβήχτηκε το Σάββατο 22/1/22 και πειραματιστείτε και εσείς με τις δικές σας. Αρκεί να ανεβάσετε την εικόνα σας από την επιλογή Open -> New Image -> Computer και στη συνέχεια να πειραματιστείτε με τις επιλογές στο αριστερό μενού. Δοκιμάστε τα Effects και τα Artsy. Επίσης, μπορείτε να βάλετε κορνίζα/πλαίσιο στην εικόνα σας από την επιλογή Frames.


Στο τέλος, μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τη νέα εικόνα σας στον υπολογιστή σας από την επιλογή Save -> Save as Image -> Computer. Προσέξτε ότι δεν είναι όλα τα εφέ δωρεάν. Στην περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει μη δωρεάν εφέ/φίλτρα, τότε η εφαρμογή προσθέτει ένα υδατογράφημα στην οθόνη και δεν σας αφήνει να κάνετε αποθήκευση. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο PrtSc(Print Screen) του πληκτρολογίου σας και να αποθηκεύσετε την εικόνα σας π.χ. μέσα από την εφαρμογή Ζωγραφική (πρώτα επικόλληση και μετά αποθήκευση) ή να την επικολλήσετε σε ένα έγγραφο του Κειμενογράφου σας.