Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου - ΣΤ΄1: Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Στο πλαίσιο του νέου μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», το ΣΤ΄1 του 1ου Δ.Σ Λουτρακίου εργάζεται αυτή την περίοδο στη θεματική ενότητα «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» και στην επιμέρους θεματική «Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα» με το πρόγραμμα «Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ».

Αρχικά συμφωνήθηκαν οι κανόνες - συμβόλαιο της τάξης, ενώ ακολούθησε η αλληλογνωριμία με την αλληλο-παρουσίαση των παιδιών.





Η πιο απλή ή καλύτερα η αρχική μορφή εκφοβισμού είναι η λεκτική, πριν περάσουν σε επόμενα στάδια ενεργειών και πράξεων. Συμπληρώθηκε ανώνυμα το φύλλο εργασίας με τις λέξεις που πληγώνουν,  ενοχλούν και στεναχωρούν, με το αποτέλεσμα να φαίνεται στο επόμενο συννεφόλεξο στο wordart.

Είδαμε το βίντεο που έφτιαξαν παιδιά σε μια άλλη χώρα, για το πως ακόμη και ένα άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σχολικό εκφοβισμό.

Στο μάθημα Τ.Π.Ε. κάθε χρόνο με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχουμε αναφερθεί και στη νέα μορφή εκφοβισμού μέσω διαδικτύου. Θα θυμηθούμε στις επόμενες συναντήσεις ότι αφορά τον διαδικτυακό εκφοβισμό... 

(πατήστε στις ακόλουθες εικόνες για περισσότερα)


...και θα Γίνουμε Ήρωες του Διαδικτύου στο πράσινο νησί της Διαδικτυακής Ευγένειας στο Google Ίντερλαντ 



(αρχική ανάρτηση 31/10/2021)