Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Avatar: εφαρμογές δημιουργίας

Ιστοσελίδες για δημιουργία avatar

Με την εφαρμογή Voki μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα avatar που μιλάει.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε εγγραφή στην υπηρεσία. Μπορούμε απλώς να πατήσουμε στην επιλογή TRY IT! IT'S FREE και να μεταφερθούμε στη σελίδα δημιουργίας του avatar.

Εκεί προσαρμόζουμε τον χαρακτήρα σας όπως επιθυμούμε π.χ. πρόσωπο, ρούχα, φόντο, κλπ. Πατώντας το εικονίδιο με το μικρόφωνο μπορούμε είτε να ηχογραφήσουμε τη φωνή σας είτε να πληκτρολογήσουμε το κείμενό σας και να επιλέξουμε μια από τις διαθέσιμες φωνές να το εκφωνήσει.

Στο τέλος, πατάμε SAVE, δίνουμε ένα όνομα στον χαρακτήρα μας και τον διαμοιράζουμε από τα αντίστοιχα εικονίδια.




ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Όσοι θέλετε να δείτε αυτό τα παιχνίδι από κινητό ή τάμπλετ με android, θα πρέπει στο πρόγραμμα που συνδέεστε στο ίντερνετ να πατήσετε τις ρυθμίσεις (οι τρεις τελείες άνω δεξιά) και να ενεργοποιήσετε το κουμπί «Έκδοση Υπολογιστή» ή «Για Υπολογιστή» (στη φωτογραφία εδώ είναι ανενεργό).

Αν δεν το κάνετε αυτό το εικονίδιο play που πατάτε δεν αντιστοιχεί στο παιχνίδι και σας προτρέπει να δώσετε κάποιο e-mail. Με την παραπάνω διαδικασία θα εμφανιστεί πριν/πάνω από αυτό το πλαίσιο, κανονικά το πλαίσιο με το παιχνίδι.

Δοκιμάστε το myoctocat στην ιστοσελίδα εδώ:
Το myoctocat είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα octocat επιλέγοντας το σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, κλπ. Τον χαρακτήρα αυτόν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και ως avatar, αντί για τη φωτογραφία μας, προκειμένου να προστατέψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. 

Είναι απλό και διασκεδαστικό! 

Δείτε μία παρουσίαση της εφαρμογής από τη συνάδελφο 

Δρ.Πηνελόπη Μαρκέλλου (http://dimzevgoltpe.blogspot.com).




Άλλες ιστοσελίδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το avatar σας είναι: